bir bütün karnıbahar
250 gr kıyma
150 gr rendelenmiş kaşar peyniri(isteğe bağlı)
2 çorba kaşığı salça
1 büyük soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
1_2 tane yeşil biber tuz ,karabiber,kırmızı pul biber
karnıbaharı küçük demetler halinde parçalara ayırdıktan sonra güzelce yıkayıp hiç su eklemeden bir tencereye alır ve haşlarız. karnıbahar haşlanırken diğer taraftan soğanlar ve biberler kavrulur .kavrulan soğan ve biberlere önce salçayı daha sonra da kıymayı ekleriz . burada eğer harcınız daha sulu olmasını istiyorsanız biraz su ekleyebilir yada sulu domates kullanabilirsiniz.harcımızı biraz daha pişirdikten sonra ;karnıbaharları bir fırın kabına alıp harcımızı üzerine boşaltıp güzelce yayarız.daha sonra kaşar peynirlerini de ilave edip 180 dereceye ayarlanmış fırında pişiririz.