Konu: Selçuk iç denetçileri eğitim için Köln’e gitti Çarş. Kas. 19, 2008 2:16 pm
Selçuk iç denetçileri eğitim için Köln’e gitti
Selçuk Üniversitesi İç Denetim Başkanı Oğuz Erbaşı, “Türkiye ile Avrupa birliği arasında gerçekleştirilen müzakere sürecinde 32. fasılda Türk Kamu Mali Yönetimine ilişkin hususlar yer almaktadır. 32. Fasıl kapsamında 5018 Sayılı kanun; Mali Yönetim ve Kontrol Kanunu çıkarılmış ve bu kanun ile Türk Kamu Yönetimine iç kontrol, stratejik planlama performans yönetimi ve denetimi, risk değerleme ve yönetimi mali denetim, iç denetim gibi kavramlar getirilmiş ve bu kavramlar Türk kamu Yönetiminde uygulanmaya başlanmıştır. Bu araçlar ve uygulamaların tarihi gelişimine bakıldığında kamu sektöründen önce özle sektörde uygulandığı ve işletmeler kattığı değerin anlaşılmasıyla birlikte kamu sektörünce de benimsenerek kamuya transfer edildiği” anlattı. 5018 sayılı kanun gereği uygulamalarda görülecek aksaklıkların giderilmesi için personel eğitimi amacı ile Almanya’nın Köln şehrinde eğitime tabi tutulacak İç denetçiler Almanya’nın tecrübelerinden faydalanmış olacaklar.
SESTRA
Konu: Geri: Selçuk iç denetçileri eğitim için Köln’e gitti Çarş. Kas. 19, 2008 2:23 pm